Skip to main content

Με τριήμερο γλέντι υποδέχθηκε ο δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης τις Απόκριες

Με κέφι και ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τις Απόκριες.

Ένα αποκριάτικο τριήμερο περίμενε όσους επισκέφθηκαν τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από τις 21-23 Φεβρουαρίου.

Με πολύ κέφι, χορό και ευφάνταστες αμφιέσεις «ντύθηκε» το απόγευμα της Παρασκευής 21/02 η οδός Γ. Χαλκίδη με την αποκριάτικη εκδήλωση που ετοιμάστηκε από τον δήμο και την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού.

Το ρυθμό του καρναβαλιού έδωσε το αγαπημένο σύνολο κρουστών «Batala Salonica» ενώ χορευτικές ομάδες των σχολών χορού “Dancemania” και “TK Dance” έδωσαν το ρυθμό για το κέφι που θα ακολουθούσε με τη μεγάλη συναυλία του αξεπέραστου Μάνου Πυροβολάκη ο οποίος με τις μοναδικές του ερμηνείες κράτησε τον κόσμο στο δρόμο μέχρι αργά.

Το Σάββατο το απόγευμα τη σκυτάλη πήρε ένα πολυεθνές χορευτικό δρώμενο στο δημοτικό κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων «Αλέξης Μινωτής» με σύνολα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Τέλος την Κυριακή 23/2 το κέφι μεταφέρθηκε στην Πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη όπου από τις 11 το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι ξυλοπόδαροι, ανιματέρ και το παραδοσιακό γαϊτανάκι έντυσαν με χρώματα την κεντρική πλατεία της Μενεμένης ενώ τις εκδηλώσεις συμπλήρωσαν με τις μοναδικές τους ερμηνείες λαϊκών τραγουδιών οι Γιάννης Διονυσίου και Γιώργος Γεωργόπουλος.