Skip to main content

Με Τζόνσον, Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθεί ο Μπάιντεν στο πρώτο του ταξίδι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρόεδρο της Ρωσίας κατά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα.

Στην περιοδεία του αυτήν ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, του ΝΑΤΟ και τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, προτού αναχωρήσει για την Ελβετία, για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις 10 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Θα παραστεί κατόπιν, το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, στη σύνοδο κορυφής της G7, που φέτος θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς επαφές με τους άλλους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα γίνουν δεκτοί στις 13 Ιουνίου από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Στις 14 Ιουνίου ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ