Skip to main content

Με χρεοκοπία απειλείται η Japan Airlines

Σε σημαντική πτώση οδήγησαν το χρηματιστήριο του Τόκιο, οι φόβοι για το μέλλον της υπερχρεωμένης Japan Airlines. Έντονες οι φήμες ότι θα κηρύξει χρεοκοπία.
Σε σημαντική πτώση οδήγησαν το χρηματιστήριο του Τόκιο, οι φόβοι για το μέλλον της υπερχρεωμένης Japan Airlines. Οι μετοχές της εταιρίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη και γνωστότερη στην Ασία, απώλεσαν το 25% της αξίας τους στη σημερινή συνεδρίαση, εξαιτίας έντονων φημών ότι θα κηρύξει χρεοκοπία.

Η εταιρία, κατέγραψε ζημίες 1,5 δισ.δολ. το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι θα προβεί σε χιλιάδες απολύσεις και περικοπές δρομολογίων στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αφήσει την εταιρία να καταρρεύσει, αλλά ίσως της επιτρέψει να κηρύξει χρεοκοπία και να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση πιο εύκολα.

Σημειώνεται ότι, για ένα μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ανταγωνίζονται τόσο οι American Airlines όσο και η Delta Air Lines, με στόχο την απόκτηση σημαντικών ερεισμάτων στην Ασία.