Skip to main content

Με Ζουγανέλη, Μαραβέγια και...Ισραήλ το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το φεστιβάλ θα ανοίξει την αυλαία του στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιηθούν 47 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πλούσιο από πολιτιστικές εκδηλώσεις αναμένεται να είναι το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Συναυλίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις με γνωστούς ηθοποιούς και εικαστικές εκθέσεις συνθέτουν τον καμβά του μεγαλύτερου φεστιβάλ της Πιερίας, στο οποίο τιμώμενη χώρα φέτος είναι το Ισραήλ.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει την αυλαία του στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιηθούν 47 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στις 27 Ιουλίου, η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στις 31 Ιουλίου στο μαγευτικό κάστρο του Πλαταμώνα, αλλά και η καλλιτεχνική παράσταση «Οι σεφαραδίτες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και τα τραγούδια τους» στις 8 Ιουλίου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου. Το φεστιβάλ, παράλληλα, απλώνεται και σε άλλα σημεία της Πιερίας, όπως η Αρχαία Πύδνα, τα αρχαία Λείβηθρα, ο Καπνικός Σταθμός στην Κατερίνη και το Αρχαιολογικό Πάρκο στο Δίον.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο συνολικός προϋπολογισμός του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από ιδιώτες χορηγούς και καμία κρατική επιχορήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από κάθε παράσταση θα εκτελείται δρομολόγιο με λεωφορείο από την Κατερίνη στο Δίον, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μετακίνησης τουριστών από τις παραθεριστικές περιοχές της Πιερίας στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

«Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η κορωνίδα του πολιτισμού της Πιερίας»

«Το Ισραήλ είναι μια χώρα που θέλουμε να γνωρίζουμε τα στοιχεία του πολιτισμού της και θέλουμε να συνάψουμε σχέσεις μαζί της. Με πορεία 48 χρόνων το Φεστιβάλ Ολύμπου ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας κυρίως για την ποιότητα και το πολιτιστικό του περιεχόμενο. Η Θεσσαλονίκη μας να στηρίξει το φεστιβάλ Ολύμπου» τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ), Γρηγόρης Παπαχρήστος.

«Κορωνίδα του πολιτισμού της Πιερίας» χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ολύμπου η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. «Θεωρούμε τη ,Θεσσαλονίκη και δικό μας τόπο. Βασικό μέλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν από την αρχή της διοίκησής μας να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και τουρισμού. Ο πολιτισμός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας περιοχής» υποστήριξε η κα Μαυρίδου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου, έκανε λόγο για το «υψηλό επίπεδο» των πολιτιστικών δρώμενων, αποδεικνύοντας πως  «όταν οι φορείς συνεργάζονται μπορούν να κάνουν θαύματα.

Κλείνοντας, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος ζήτησε από όλους τη στήριξη του θεσμού. «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης έχουν την κουλτούρα τους και θεώρησα υποχρέωση τη συμμετοχή με δύο σχήματα δικά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου πατώντας ΕΔΩ.