Skip to main content

Μέχρι 31 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων για τα αδήλωτα τ.μ.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπ. Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε, σήμερα, τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο πλαίσιο αυτής, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, έγινε ουσιαστική συζήτηση πάνω στις προτάσεις της ΚΕΔΕ που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και στους τομείς της Αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των αδήλωτων τετραγωνικών. Κοινή εκτίμηση είναι ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1 εκατ. οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητά τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της. Μια σχέση ενοχής μετατρέπεται σε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου συμφώνησαν ότι θα ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/), έως την 31η Αυγούστου κι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση.