Skip to main content

Μέχρι 36,5 ευρώ τον τόνο δίνει στα ζαχαρότευτλα η Royal Sugar

Η τιμή αγοράς του ζαχαρότευτλου θα είναι σε ευθεία συνάρτηση με την υψηλότερη ποιότητα του ζαχαρότευτλου και θα διαμορφωθεί από 22 έως 36,5 ευρώ/τόνο

Η Royal Sugar, η εταιρεία που μίσθωσε για τους επόμενους 28 μήνες τα εργοστάσια των Σερρών και του Πλατέως της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, ανακοίνωσε πριν από λίγο τις τιμές με τις οποίες θα αγοράσει τα ζαχαρότευτλα από τους παραγωγούς.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, η τιμή αγοράς του ζαχαρότευτλου θα είναι σε ευθεία συνάρτηση με την υψηλότερη ποιότητα του ζαχαρότευτλου και θα διαμορφωθεί από 22 έως 36,5 ευρώ τον τόνο, με βάση τον ακόλουθο πίνακα:

 

Ζαχαρικός τίτλος (Pol) ζαχαρότευτλουΤιμή ζαχαρότευτλου (ευρώ/τόνο)

12

22,00

13

27,20

14

31,48

15

34,86

16

36,50

Στις τιμές αυτές, που ισχύουν για παράδοση των ζαχαροτεύτλων στο εργοστάσιο Σερρών όπου και θα επεξεργαστούν, δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Τα ζαχαροτεύτλα με ζαχαρικό τίτλο κάτω από 12 pol θα πληρώνονται στην κατώτατη τιμή.

Σε σχετική ανακοίνωση η Royal Sugar καλεί τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές να προσέρχονται στο εργοστάσιο Σερρών, καθώς η διάθεση σπόρου ξεκινάει από στις 18/02/2020 στο εργοστάσιο Σερρών. Για όλους τους καλλιεργητές θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Royal Sugar, συνεπής με τις δεσμεύσεις της, προσφέρει μια ελκυστική τιμή και απευθύνει πρόσκληση στους καλλιεργητές να στηρίξουν το εθνικό πλάνο αναβίωσης της καλλιέργειας ζαχαρότευτλων στη χώρα μας», σημειώνει η ανακοίνωση της εταιρείας η οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν στο email: georgiadou@royalsugar.gr