Skip to main content

Μέχρι και στο πορτ μπαγκάζ έκρυβε μετανάστες ένας 22χρονος Ιρακινός

Συνελήφθη στην Ημαθία 22χρονος Ιρακινός που είχε στοιβάξει οκτώ Σύριους στο αυτοκίνητό του και τους μετέφερε παράνομα έναντι αμοιβής

Στοιβαγμένους στο όχημά του μετέφερε οκτώ Σύριους ένας 22χρονος από το Ιράκ, που συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στην Ημαθία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της μη νόμιμης διακίνησης αλλοδαπών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας εντόπισαν το όχημα που οδηγούσε ο 22χρονος στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει στο όχημα και να μεταφέρει τους οκτώ Σύριους, οι οποίοι βρέθηκαν στα καθίσματα αλλά και στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος.

Όπως προέκυψε, είχε επιβιβάσει τα παραπάνω άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα.

Κατασχέθηκε το όχημα του 22χρονου, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 73 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.