Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έως τα Χριστούγεννα απελευθερώνονται Πλατεία Αγ. Σοφίας και Εγνατία

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες τα συνεργεία εκκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης της πλατείας της Αγίας Σοφίας μέχρι και την Ερμού.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της πλατείας της Αγίας Σοφίας και του δρόμου επί της Εγνατίας που έχουν κλείσει λόγω των εργασιών για το μετρό στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες εκκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασης της πλατείας της Αγίας Σοφίας μέχρι και την Ερμού, και συγκεκριμένα, έως και το άγαλμα του Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά και του δρόμου που είχε κλείσει από τη μια πλευρά λόγω των εργασιών για το μετρό στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι και τα Χριστούγεννα και η πλατεία θα παραδοθεί στους δημότες. «Μετά την επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό, τρέχουμε τις διαδικασίες ούτως ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα η πλατεία και ο δρόμος να έχουν αποκατασταθεί», σημειώνει ο κ. Ταχιάος τονίζοντας ότι τα μόνα σημεία που θα παραμείνουν περιφραγμένα είναι οι είσοδοι στο εργοτάξιο.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του Σεπτέμβρη, και συγκεκριμένα στις 6 του μηνός, ξεκίνησαν οι διαδικασίες επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων (του μεγαλύτερου μέρους τους) στον Σταθμό Αγία Σοφία, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν λίγες εβδομάδες αργότερα.