Skip to main content

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι δηλώσεις πληττόμενων εργοδοτών για την αναστολή

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι δηλώσεις των πληττόμενων εργοδοτών στο σύστημα Εργάνη για τς συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που θέτουν σε αναστολή.

Τελευταία μέρα σήμερα για να υποβληθούν οι δηλώσεις των πληττόμενων εργοδοτών στο σύστημα "Εργάνη" σε σχέση με τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που θέτουν σε αναστολή. Παράλληλα, όπως αναφέρει το capital.gr, λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων υπό αναστολή εργαζομένων στην πλατφόρμα του supportemployees.gov.gr, προκειμένου να λάβουν την ειδική κρατική αποζημίωση των 800 ευρώ μεταξύ 27 -30 Απριλίου.

Για τους εργαζομένους, οι οποίοι δεν προλάβουν να υποβάλουν δήλωση έως σήμερα τα μεσάνυχτα, αν και οι εργοδότες τους προβούν στη δική τους δήλωση, θα υπάρχει άλλη μία ευκαιρία υποβολής, μεταξύ 21 και 30 Απριλίου, ανάλογα με το ψηφίο στο οποίο τελειώνει ο ΑΜΚΑ τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 5 και 10 Μαΐου. Δυνατότητα διορθώσεων, συμπληρώσεων ή ανακλήσεων για όσους εργαζομένους υποβάλουν δήλωση μεταξύ 21-30 Απριλίου, αλλά και για τους εργοδότες τους (οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση έως σήμερα), θα υπάρχει μεταξύ 1ης και 3ης Μαΐου.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη, επίκειται ένταξη νέων κλάδων εργαζομένων στη λίστα εκείνων οι οποίοι δικαιούνται την αποζημίωση των 800 ευρώ. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

-Λατόμοι

-Ασβεστοποιοί

-Δασεργάτες

-Ρητινοσυλλέκτες

-Καπνεργάτες

-Αγγειοπλάστες

-Κεραμοποιοί

-Πλινθοποιοί

-Μισθωτοί επισκευαστικών ζωνών

-Μουσικοί και τραγουδιστές μέλη των οικείων σωματίων

-Ηθοποιοί

-Υποδηματεργάτες

-Χειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφου

-Ελεγκτές και ταμίες κινηματογράφου – θεάτρου

-Τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης

-Ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου

-Χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων