Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ Η «ΝΑΥΜΑΧΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS

«Μήλον της Έριδος» για τις Μινωικές Γραμμές και την Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να αποτελεί ο έλεγχος της ακτοπλοϊκής εταιρείας HSW.

Αυτή η «ναυμαχία» για τον έλεγχο της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways δεν θα έχει εύκολο τέλος και το πιθανότερο είναι πως θα εξελιχθεί σε πολλά επεισόδια ακόμα παίρνοντας διαστάσεις ενός επιχειρηματικού θρίλερ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων της, οι δύο μονομάχοι (Μινωικές Γραμμές – Τράπεζα Πειραιώς) για την απόκτηση του ελέγχου της προσήλθαν και οι δύο και ζήτησαν αναβολή.

Ο πόλεμος όλος γίνεται στην ουσία, αυτή τη στιγμή, για τον έλεγχο ενός περίπου 3%, που λείπει από τις Μινωικές, για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της HSW. Η Τράπεζα Πειραιώς, όμως, δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα και θα το πολεμήσει μέχρι τέλους, εκτιμώντας ότι έχει βάσιμες ελπίδες να νικήσει.

Για να έχετε μια ακριβή εικόνα, οι Μινωικές (που ελέγχονται από τον ιταλικό όμιλο Γκριμάλντι) έχου το 47,4% της HSW και η Πειραιώς περίπου το 40%. Υπάρχει λοιπόν ένα 13% στην ευρεία διασπορά, για το οποίο εξελίσσεται η «ναυμαχία».

Όποιος κερδίσει, κερδίζει και τον έλεγχο της εταιρείας με τα μεγαλύτερα μερίδια στις μεταφορές στο Αιγαίο. Η επόμενη Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη για αύριο 24 Ιουνίου και αναμενεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ