Skip to main content

Παίρνει μπροστά η Hellenic Steel-Επένδυση 100 εκατ. και 400 προσλήψεις

Θα θέσουμε τη Hellenic Steel σε πλήρη λειτουργία, τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανού επενδυτή – Στόχος η αρχική παραγωγή 350.000 τόνων χάλυβα

Μέχρι το τέλος του μήνα η Hellenic Steel θα πάψει να είναι πτωχευμένη και θα ανθίσει ξανά, μέσα από ένα μεγάλο upgrade με επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ και αρχικές προσλήψεις άνω των 400 εργαζομένων.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν εν μέσω χειροκροτημάτων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της χαλυβουργικής βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης, Σπύρο Κωνσταντινίδη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνει η ελληνική επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, που εκπροσωπεί την Jordan International των αδερφών Μιλικόφσκι, που είναι ο νέος επενδυτής της εταιρείας και ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Hellenic Steel, είπε ότι η δυνατότητα ετήσιας παραγωγής ανέρχεται σε 700.000 τόνους και σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν με τη μισή.

Ερωτηθείς γιατί η Jordan International προχώρησε στην επένδυση, είπε ότι ο ένας εκ των δύο αδερφών δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της Χαλυβουργίας και ο άλλος είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι καλύτεροι πελάτες της Hellenic Steel, αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της.

Όπως είπε ο ειδικός τεχνικός σύμβουλος της Hellenic Steel, Νίκος Ρήτας, η εταιρεία πτώχευσε με ενεργητικό 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία. «Εξωτερικοί παράγοντες δεν άφησαν την εταιρεία να αναπτυχθεί. Οι χαλυβουργίες της Ευρώπης την εμπόδισαν», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής της εταιρείας, Νίκος Μαράντος, εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και η Hellenic Steel θα επαναλειτουργήσει.