Skip to main content

Μέχρι το 2021 πλήρως λειτουργικό το κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Έως το 2021 θα λειτουργεί το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακοβιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον digital manager της Prizer Hellas

Μέχρι το 2021 θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας (digital innovation center) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Λαποκωνσταντάκης, digital manager της Prizer Hellas, από το βήμα του Thessaloniki Summit.

Το κέντρο θα είναι ένα από τα έξι που θα δημιουργήσει ο κολοσσός προκειμένου να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει: να ψηφιοποιήσει το κομμάτι έρευνας και παραγωγής, να ενισχύσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στον ασθενή, τη δημιουργία λύσεων για ασθενείς και γιατρούς και τέλος να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαποκωνσταντάκη, προς αυτές τις κατευθύνσεις θα κινηθεί και το νέο κέντρο στη Θεσσααλονίκη οι εργασίες για τη δημιουργία του οποίου θα ξεκινήσουν το β' τετράμηνο του 2020, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο και πλήρως λειτουργικό μέχρι το 2021.

Το κέντρο θα απασχολεί 200 υψηλής ποιότητας επιστήμονες που θα ασχολούνται με την artificial intelligence, την επεξεργασία μεγάλων δεδομένων και τα analytics.