Skip to main content

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ημερίδα Υπερταμείου - Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ τις προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η περίοδος παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη.

«Προφανώς το πιο εμβληματικό έργο (στο χαρτοφυλάκιό μας) είναι η Εγνατία Οδός και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει ουσιαστικά η περίοδος παραχώρησης. Είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων που πρέπει να πάνε προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ημερίδας του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο κ.Πολίτης, δεύτερη σε χρονισμό είναι η εκκίνηση της παραχώρησης για το "Φίλιππος Β", το εμπορικό κομμάτι του λιμένος της Καβάλας. «Και εκεί βρισκόμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης του φακέλου, για να πάει προς έγκριση στο Ελεγκτικό», υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένουμε και τις προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. «Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, και αυτή η διαδικασία» γνωστοποίησε ο κ. Πολίτης και συμπλήρωσε ότι οι λιμενικές υποδομές είναι πολύ σημαντικές, «για να μπει σε λειτουργία» ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας ως πύλης εμπορίου και μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ