Skip to main content

Django ο τιμωρός, Σάββατο βράδυ με Ταραντίνο στο Mega Cinema

Tα διαμάντια της ταινιοθήκης του Μεγάλου Καναλιού λάμπουν για τα καλά και φέρνουν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στην οθόνη των τηλεθεατών του.

Αυτό το σαββατόβραδο, φορέστε τα σπιρούνια τους, γείρετε το καουμπόικο καπέλο σας στο πλάι, πάρτε το λάσο στα χέρια σας και καθήστε αναπαυτικά στον καναπέ σας! Ο «Τζάνγκο, ο τιμωρός» έρχεται στις 23:00 στο Mega για να σας συναρπάσει.

Tα διαμάντια της ταινιοθήκης του Μεγάλου Καναλιού λάμπουν για τα καλά και φέρνουν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στην οθόνη των τηλεθεατών του.

Αυτή τη φορά, σειρά έχει ένα blockbuster με την σφραγίδα ενός από τους μεγαλύτερους αμερικανούς σκηνοθέτες. Ο «Τζάνγκο, ο τιμωρός» που θα προβληθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φιλμ του Κουεντίν Ταραντίνο, μ’ ένα all star καστ. Ανάμεσα στα κεντρικά του πρόσωπα, οι Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμιουελ Τζάκσον. Θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη.

Η ιστορία του ξεκινάει στον αμερικανικό νότο, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του Εμφυλίου. Ο Δρ. Σουλτς, κυνηγός επικηρυγμένων με γερμανικές ρίζες, αγοράζει τον σκλάβο Τζάνγκο που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, μ’ έναν μόνο σκοπό: να τον βοηθήσει να βρουν και να σκοτώσουν τους αδερφούς Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες της φυτείας όπου δούλευε ο σκλάβος κι ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει. Για να τον δελεάσει να δεχτεί την πρόταση «συνεργασίας», του χαρίζει απλόχερα την ελευθερία του. Αλλά κι ένα γερό μερίδιο από την αμοιβή που θα λάβει για την παράδοση των επικηρυγμένων. Για να πει το ναι, ο σκλάβος όμως, θέτει έναν όρο: να απελευθερώσει επίσης και τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει την ίδια τύχη της σκλαβιάς σε μια φυτεία – κόλαση, την Candyland.

Η συμφωνία κλείνει και οι δυο τους καλπάζουν προς την φυτεία. Ο Τζάνγκο θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα μπει εκεί καβάλα στο άλογο παρέα με τον λευκό σύντροφό του, ξεκινώντας μια αναμέτρηση που πάρει πολλές ζωές. Η τιμωρία δεν είναι μακριά για όσους τον αμφισβητήσουν κι ο άλλοτε σκλάβος θα βαφτιστεί μέσα στο αίμα των αντιπάλων του, σύμβολο της μαύρης εξέγερσης.

Ο Ταραντίνο εμπνεύστηκε την συγκεκριμένη παραγωγή από το παλιό γουέστερν του 1966 «Τζάνγκο: Ο τρομοκράτης του Πάσο – Ντόμπλε» του Σέρτζιο Κορμπούτσι Γι’ αυτό κι έστησε κι ο ίδιος ένα σπαγγέτι γουέστερν, σε μεταμοντέρνα έκδοση που προτάθηκε πέντε φορές για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για καλύτερης ταινίας. Κέρδισε στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου και του πρώτου ανδρικού ρόλου για την φανταστική ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς.

Αν ξεφύγει κανείς από τα καθαρόαιμα στοιχεία Ταραντίνο της ταινίας (αίμα, βία, εκρηκτικοί διάλογοι), θα ανακαλύψει ένα καυστικό σχόλιο για την αμερικανική ηθική και τις ρίζες της. Ο ρατσισμός, η δουλεία, τα βασανιστήρια των μαύρων χτυπάνε τον τηλεθεατή, κάνοντάς τον να προβληματιστεί. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, μέσα στο μαύρο περιβάλλον της, κρύβει ένα κυνικό χιούμορ.