Skip to main content

Mega deal: Κυρίαρχη στη ΜΕΒΓΑΛ η Χατζάκου με συμπαίκτη τον Θεοδωρόπουλο

Η οικογένεια Χατζάκου και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος εξαγοράζουν το 43% που κατέχει στη ΜΕΒΓΑΛ το αμερικανικό fund CVC.

Ένα μεγάλο deal έχει δρομολογηθεί στον κλάδο της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, καθώς η οικογένεια Χατζάκου και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκονται μια ανάσα από την εξαγορά του 43% που κατέχει στη ΜΕΒΓΑΛ το αμερικανικό fund CVC.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Χατζάκου διατηρεί ήδη ποσοστό 43% στη βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία, κάτι που σημαίνει ότι με την εξαγορά του επιπλέον 43% θα καταστεί κυρίαρχη στη ΜΕΒΓΑΛ με πολύ ισχυρό συμπαίκτη τον δυναμικό επιχειρηματία Σπ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έχει συμμετοχή σε μερικά από τα σημαντικότερα deal στο ελληνικό επιχειρείν. Πολύ πρόσφατη, άλλωστε, είναι η πώληση της Chipita στην πολυεθνική Mondelez έναντι 1,7 δισ. ευρώ που διασφάλισε τεράστια ρευστότητα στον Έλληνα επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι υπογραφές για την εξαγορά του ποσοστού του CVC, εξ ημισείας από Χατζάκου- Θεοδωρόπουλο, θα πέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Η σύμπραξη Μαίρης Χατζάκου – Σπύρου Θεοδωρόπουλου ανοίγει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για τη βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία η οποία, μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εν μέσω της ελληνικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία. Το 2020 η ΜΕΒΓΑΛ έκλεισε με άνοδο τζίρου 3%, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στον κλάδο της τυροκόμησης (φέτα) η υλοποίηση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια.