Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

MEGA DEAL ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΑΙ EUROMEDICA

Η σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα νέο ισχυρό ιδιωτικό όμιλο υγείας.

Σημαντική συμφωνία στο τομέα της ιδιωτικής υγείας επίκειται σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών. Η συμφωνία έχει επίκεντρο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο κατά τις πληροφορίες συγχωνεύεται με την Euromedica.

Η εξέλιξη που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα νέο ισχυρό ιδιωτικό όμιλο υγείας.

Το Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 500 κλίνες (την στιγμή που ο Ευαγγελισμός έχει περίπου 800) ενώ ταυτόχρονα η Εuromedica διαθέτει κλινικές σε όλη την Ελλάδα και διαγνωστικά κέντρα.

Η Euromedica μπήκε σε δρόμο διάσωσης και «ανάταξης» πέρυσι με στρατηγικό επενδυτή το fund Farallon Capital σηματοδοτώντας αλλαγή σελίδας για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας.

To επενδυτικό πλάνο της τάξης των 24 εκατ. Ευρώ άρχισε να υλοποιείται με τη στήριξη του βασικού πιστωτή και στρατηγικού επενδυτή, του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon Capital με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και γραφεία στο Λονδίνο, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 25 δισ. Στόχος της επένδυσης είναι να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Euromedica στην εγχώρια αγορά της περίθαλψης. Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης είχε ταχθεί το 68,1% των πιστωτών, δηλαδή οι βασικοί πιστωτές Ηealthcare Investors που ελέγχεται από Farallon Capital και η τράπεζα Πειραιώς, καθώς και πολλοί προμηθευτές της Euromedica.

Ο όμιλος Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διαθέτοντας πανελλαδικό δίκτυο (70 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις). Πέραν των διαγωνιστικών κέντρων διαθέτει κλινικές, όπως ο “Κυανούς Σταυρός”, η “Γενική Κλινική” και το μαιευτήριο “Γένεσις” στη Θεσσαλονίκη μονάδες τεχνητού νεφρού και κέντρα αποκατάστασης.

Πηγή: newmoney.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ