Skip to main content

Μεγάλα τα προβλήματα στο δρόμο προς τα παράλια του νομού Λάρισας

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων στο δρόμο Λάρισας – Αγιάς, αλλά και στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας ζήτησαν σήμερα, μετά από κοινή σύσκεψη, ο νομάρχης Λάρισας και οι δήμαρχοι Αγιάς, Μελιβοίας και Λακέ
Tη λήψη πρόσθετων μέτρων στο δρόμο Λάρισας – Αγιάς, αλλά και στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας ζήτησαν σήμερα, μετά από κοινή σύσκεψη, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και οι δήμαρχοι Αγιάς, Μελιβοίας και Λακέρειας κ.κ. Β. Κουτσιαντάς, Α. Γκουντάρας και Κ. Πατσάς. Η σύσκεψη, με αφορμή τα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Λάρισας και κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Μια κατάσταση η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των αγροτικών οχημάτων που σε λίγο θα κινούνται για γεωργικές εργασίες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτή θα εξελιχθεί με δραματικό τρόπο εφόσον τα Τέμπη παραμείνουν κλειστά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα προβλήματα

«Οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ήδη στον άξονα Αγιάς – παραλίων είναι πολλές. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, κίνδυνοι ατυχημάτων ελλοχεύουν καθημερινά ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές των επιχειρήσεων. Από πλευράς πολιτείας όμως υπάρχει μια θολή εικόνα και κανείς ακόμη δεν μας έχει  ενημερώσει θετικά για την εξέλιξη του προβλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο νομάρχης.Τα προβλήματα που ανέφεραν οι δήμαρχοι και καταγράφηκαν στη σύσκεψη εστιάζονται στα ακόλουθα:
* Αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου λόγω γεωργικών εργασιών που θα ξεκινήσουν σε λίγο και  θα κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση
* Παρατηρείται μη συμμόρφωση πολλών οδηγών με τα όρια ταχύτητας και ήδη καταγράφηκαν τα πρώτα ατυχήματα
* Επιχειρήσεις επιβαρύνονται οικονομικά για τη μεταφορά των προϊόντων
* Υπάρχει έντονη ανησυχία πώς θα εξυπηρετηθεί όλη η κίνηση ενόψει καλοκαιριού.

Ανησυχία για το αύριο

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών νομάρχης και δήμαρχοι ζήτησαν από την Τροχαία να εντείνει την επιτήρηση του δικτύου και να εφαρμόσει αυστηρά τα όρια ταχύτητας και την απαγόρευση χρήσης του άξονα αυτού από βαρέα οχήματα.
Προτάθηκε ακόμη να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές διαδρομές για λόγους ασφαλείας, όπως οι δρόμοι Νερόμυλων – Αγιάς, Αετόλοφου - Αγιάς και Γερακαρίου – Αγιάς, ειδικά από τους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη να τοποθετηθεί φωτισμός στον παραλιακό άξονα (στο ύψος της Παλιουριάς) και να ενισχυθούν Κέντρο Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία για την εξυπηρέτηση τυχόν αυξημένων αναγκών.Προτάθηκε ακόμη να χρησιμοποιείται ο παλιός δρόμος Αγιοκάμπου (μέσω Σκήτης) ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Ζητήθηκε ακόμη να γίνει παρέμβαση στο δρόμο Σκλήθρου – Ελάφου με σκοπό τη βελτίωσή του.

«Βλέπουμε με ανησυχία το αύριο», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός. «Υπάρχει, είπε, εμφανής καταπόνηση του οδικού δικτύου, και αν η κατάσταση αυτή πάει σε βάθος χρόνου, θα καταστεί εφιαλτική. Δε μπορώ να δεχτώ τις διακρίσεις, όπου άλλοι νομοί να παίρνουν χρήματα και ο νομός Λάρισας να μένει εκτός κονδυλίων», κατέληξε ο κ. Κατσαρός.