Skip to main content

Μεγάλες ακίνητες περιουσίες αλλάζουν χέρια και σε... καλές τιμές

Πολυτελείς βίλες των βορείων προαστίων έχουν περάσει σε χέρια ισχυρών Κινέζων επιχειρηματιών, και τώρα ανακαινίζονται αλλάζοντας μορφη.

Ακόμα και πολυτελώς ανακαινισμένα διαμερίσματα, επιπλωμένα, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη, προσφέρονται προς ενοικίαση αυτές τις μέρες, σε προσιτές (για τα δεδομένα τους) τιμές, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για τα σπίτια εκείνα, στα οποία επενδύθηκαν πολλά λεφτά, λόγω Airbnb, αλλά εδώ και πολύ καιρό μένουν άδεια.

Επειδή η σημερινή κακή τουριστικά εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά σε βάθος δωδεκαμήνου, τα σπίτια αυτά, υπό όρους, προσφέρονται και για μακροχρόνια μίσθωση, πλέον. Να σημειωθεί δε ότι η τάση αυτή δεν αφορά αποκλειστικά στην Αθήνα, αλλά επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Βεβαίως, η ίδια εικόνα, από την άλλη πλευρά, ευνοεί μεγάλα ξένους οίκους από το χώρο του real estate, που τώρα βρίσκουν ευκαιρίες προς εξαγορά, σε τιμές 15% και 20% φθηνότερες, σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο. Κι αυτό γιατί διαθέτουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: ρευστότητα, που δεν περιόδους κρίσεων αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη.

Μια απτή απόδειξη είναι αυτή που έχει να κάνει με την παρουσία Κινέζων στα βόρεια προάστεια της Αθήνας και είναι αποκαλυπτική της επόμενης μέρας που θα ξημερώσει μετά τον κορωνοϊό. Πολυτελείς βίλες της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περάσει σε χέρια ισχυρών Κινέζων επιχειρηματιών, και τώρα ανακαινίζονται κι αλλάζουν μορφή. Τα λεφτά ήταν πολλά, η οικονομική κρίση μεγάλη και κάπως έτσι οι συγκεκριμένες ακίνητες περιουσίες άλλαξαν χέρια.