Skip to main content

Μεγάλες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων - Χαμός για χώρους logistics

Mεγάλη αύξηση των τιμών στον κλάδο των logistics ο οποίος θεωρείται ένας από αυτούς που έχουν μεγάλο επιχειρηματικό μέλλον.

Σαρώνουν την αγορά ακινήτων οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου (ΑΕΕΑΠ). Ο στόχος τους; Να εντοπίσουν και να αγοράσουν αποθηκευτικούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως στο μέτωπο των logistics. Κι έτσι εξηγείται και η μεγάλη αύξηση των τιμών στον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος θεωρείται και είναι ένας από αυτούς που έχουν μεγάλο επιχειρηματικό μέλλον. Αρκεί να αναφερθεί ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο αγοράσθηκαν τέτοιοι (μεγάλοι κλειστοί) χώροι στα Μελίσσια, στο Μαρούσι, στον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα Αττικής. Σε διαπραγμάτευση επίσης βρίσκονται άλλοι δυο τέτοιοι χώροι στην ίδια ευρύτερη περιοχή αυτόν τον καιρό.  

Γενικότερα, η αγορά του ακινήτων κινείται, ακόμα και τώρα, μέσα στην κρίση. Εντός κι εκτός Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το 41% του πρώην Hilton στη Λευκωσία (νυν The Landmark Nicosia), διαπραγματεύεται να εξαγοράσει από την Prodea η εταιρεία Yoda (όμιλος Παπαλέκα). Κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της μεταξύ τους συνεργασίας. Στην αγορά λέγεται ότι η Prodea θα πουλήσει στη Yoda και 18 κτίρια, όπου στεγάζονται κυρίως γραφεία και υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.  

Την ίδια ώρα, για την τουριστική σεζόν του 2024 προγραμματίζεται να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει το VIP θέρετρο που ετοιμάζει στον Σκορπιο ο όμιλος Ριμπολοβλεφ. Κι αυτό γιατί το σύνολο των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο πρώην νησί της οικογένειας Ωναση, είναι πολύ μεγάλο.