Skip to main content

Μεγάλες νίκες για Κέρκυρα και Καβάλα

Με γκολ των Επστάιν και Ιωάννου, η Κέρκυρα επικράτησε 0-2 στις Σέρρες, ενώ η Καβάλα, με το αυτογκόλ του Σασιασβίλι και τα τέρματα των Νταρσβίλ και Ονουάτσι, νίκησε 3-1 τον Εργοτέλη, που μείωσε στο τέλ
Με το 5ο γκολ του Ντένις Επστάιν στη σεζόν και άλλο ένα του Ιωάννου, η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες.

Η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς βάσει της εικόνας του αγώνα δικαιούταν ίσως κάτι, αλλά έπεσαν και πάνω στον πολύ καλό Κωνσταντόπουλο.

Οταν στο τέλος οι Σερραίοι προσπάθησαν να πιέσουν ακόμα πιο πολύ, η Κέρκυρα με την αλλαγή του Τεννέ, τον Ηλία Ιωάννου πέτυχαν το 2-0 στο 85` σφραγίζοντας την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη.

Με 4-2-3-1 κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν τον Νταλέ στην κορυφή και τον Λεοζίνιο πίσω του, ενώ στην Κέρκυρα μπροστά ήταν ο Σάκης Τσίγκας, με τους Φλαβίνιο κι Επστάιν στα άκρα.

Οι Σερραίοι άγγιξαν το 1-0 στο 7`, όταν η κεφαλιά του Νταλέ πέρασε μόλις άουτ, όμως η Κέρκυρα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 25` ο Επστάιν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ράντμαν, από την πάσα του Στολτίδη, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Σε ένα μέτριο και με πολλά λάθη ματς, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, «παγώνοντας» τις Σέρρες.

Στη συνέχεια, ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να πιέσει, όμως οι παίκτες του Τεννέ κρατούσαν μάλλον εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Πάντως, στο 45` ο Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έφτασαν κοντά στο 1-1, όταν ο Κοντοδήμος στο 50` έδιωξε πάνω από τη γραμμή την κεφαλιά του Παπάζογλου! Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κωνσταντόπουλος, αποκρούοντας στο 59` τον «κεραυνό» του Σουμπίνιο, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η Κέρκυρα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Επστάιν στο 67`, αλλά και με τον Καλαντζή λίγο μετά όταν το σουτ του στο 73` πέρασε λίγο άουτ. Ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουστάβο στον Γεωργιάδη, στο 74` ο Παπάζογλου έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Νταλέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του.

Στο 89` το λάθος του Παντελιάδη έφερε την μπάλα στον Μακρή που πάσαρε στον Ιωάννου, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ράντμαν και διαμόρφωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (46` Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (74` Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (82` Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο (54` Ιωάννου), Τσίγκας (75` Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής.

Καβάλα-Εργοτέλης 3-1

Πολύ καλύτερη η Καβάλα, επικράτησε άνετα 3-1 του Εργοτέλη στο «Ανθή Καραγιάννη» για την 7η ημέρα της Σούπερ Λίγκας.

Οι Σασιασβίλι (28΄-αυτογκόλ), Νταρσβίλ (53΄) και Ονουάτσι (59΄) έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους, ενώ ο Λεάλ μείωσε στο 89΄ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ο Νταρσβιλ, ήταν μορφή για τους Καβαλιώτες. Πραγματικός οδοστρωτήρας ο Γάλλος στην επίθεση, ισοπέδωσε την άμυνα των Κρητικών στο δεύτερο γκολ, συνδυάστηκε άψογα με τον Ονουάτσι και του πρόσφερε στο πιάτο ένα ακόμη γκολ (τέταρτο τέρμα σε ισάριθμα ματς).

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το σημερινό ματς, έστω κι αν χρειάστηκε αυτογκολ για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ "οι Αργοναύτες".

Στο 28΄ ο Ντιέ εκτέλεσε φάουλ, ο Σασιασβίλι άθελα του με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια φοβερό ευθύβολο φάουλ του Σερζ Ντιέ ανησύχησαν απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο των Κρητικών ενώ στο 43΄, σουτ του Ονουάτσι, βρήκε το δοκάρι του Δασκαλάκη.

Καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν και πάλι η Καβάλα. Στο 53΄ ο Ζαν Κλοντ Νταρσβίλ με έξοχη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Δασκαλάκη γράφοντας το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 59΄ ο Ονουάτσι. Ο Αφρικανός επιθετικός της Καβάλας μετά από συνδυασμό με τον Νταρσβίλ πλάσαρε τον Δασκαλάκη και έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να μειώσει αλλά ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ήταν σταθερός και «καθάρισε». Τελικά στο 89΄ από λάθος του Τόμασιτς, ο Αργεντινός Λεάλ, έκλεψε την μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Ντιέ, Καρντόσο (68΄ Ντικρόκ), Αμπντούν, Ονουάτσι, Νταρσβίλ (84΄ Ναζλίδης), Ογκμπέτσε (73΄ Βουτσίτσεβιτς)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε (65΄ Ολίσε), Ρομάνο, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Αλεξόπουλος, Βερπακόφσκις, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης (46΄ Βίσιο), Λεάλ, Μπέτο (46΄ Φραγκουλάκης)