Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουρές φοιτητών για ελέγχους πιστοποιητικών και στο ΑΠΘ (φωτο+vid)

Εκατοντάδες φοιτητές πέρασαν σήμερα τις πόρτες του Πολυτεχνείου, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο πανδημίας - Με μέτρα και ελέγχους η είσοδος στο ΑΠΘ

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Γεμάτη φοιτητές είναι σήμερα η Πολυτεχνική Σχολή στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες φοιτητές πέρασαν σήμερα τις πόρτες του Πολυτεχνείου, πολλοί για πρώτη φορά, ως πρωτοετείς, καθώς ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα. Κατά την είσοδο των φοιτητών εντός του Πολυτεχνείου, από την πλευρά της οδού Εγνατίας, ελεγκτές που προσλήφθηκαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό διενεργούν ελέγχους σε κάθε άτομο που θέλει να εισέλθει στους χώρους της σχολής. Στον έλεγχο ζητείται από τους φοιτητές να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόησης είτε rapid test 48 ωρών, καθώς και την ταυτότητά τους.

Διαβάστε ακόμη: Τεράστιες ουρές φοιτητών έξω από το ΠΑΜΑΚ λόγω ελέγχου πιστοποιητικών (φωτο+vid)

Δύο πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μίλησαν στη Voria.gr για την πρώτη τους εμπειρία στο πανεπιστήμιο.

«Όλα καλά μέχρι στιγμής», δήλωσαν οι φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις της χώρας στη Θεσσαλονίκη για τους σπουδές τους ενώ πρόσθεσαν πως το πρώτο τους μάθημα έγινε εντός του μικρού αμφιθεάτρου του Πολυτεχνείου.





Ουρές και έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή

Ουρές σχηματίστηκαν και έξω από την είσοδο της Φιλολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου δεκάδες φοιτητές επιστρέφουν στα αμφιθέατρα μετά από 1,5 χρόνο.

Η Άννα Μαρία, τεταρτοετής φοιτήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας, δήλωσε στη Voria.gr πως είναι περίεργη η επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα. «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει το σύστημα αλλά είμαι και ενθουσιασμένη που επιστρέφω».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΑΠΘ επιστράτευσε τη βοήθεια φοιτητών του με σκοπό την παροχή πληροφοριών προς τους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί καθόλου στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές εισόδους του φοιτητικού κάμπους σταντ πληροφοριών, τα οποία απαρτίζονται από φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η Μαρία από το Μαθηματικό, ο Βασίλης από το Οικονομικό, η Αλίνα από το Παιδαγωγικό και η Αναστασία από το τμήμα Πληροφορικής μίλησαν στη Voria.gr σχετικά με τη βοήθεια που παρέχουν στους φοιτητές. Συγκεκριμένα, δήλωσαν πως παρέχουν από πληροφορίες για τα κτήρια και τις αίθουσες μέχρι και... μάσκες στους φοιτητές που τις χρειάζονται! Τέλος, σημειώνεται πως τα σταντ λειτουργούν από τις 9-10 μέχρι και τις 14:30 για τις επόμενες δύο εβδομάδες.