Skip to main content

Μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Άνδρο και τη Σάμο

Σε εξέλιξη φωτιές σε Άνδρο και Σάμο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην κατάσβεση, στέλνονται ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανεξέλεγκτα μαίνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Άνδρο και Σάμο. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική στέλνει ενισχύσεις, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Άνδρο, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.03 για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στο νησί αναμένονται ενισχύσεις από την Αθήνα, και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Στο μεταξύ, στις φλόγες τυλίχτηκε στις 15.10 δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού κοντά στους Μυτιληνιούς της Σάμου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με άλλα 65 άτομα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε σπίτια της περιοχής.

Επί ποδός βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς και έξι οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

φωτογραφία από Σάμο: Μαρία Πετροπούλου