Skip to main content

Μεγάλες προσφορές στην πασχαλινή αγορά της Λάρισας

Με μεγάλες προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας επιχειρούν οι έμποροι της Λάρισας να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, προκειμένου να τονώσουν τον τζίρο τους που παρουσιάζει μείωση κατά 2
Με μεγάλες προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας επιχειρούν οι έμποροι της Λάρισας να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, τη στιγμή που ο τοπικός εμπορικός κόσμος μετρά απώλειας της τάξης του 20% στο τζίρο του για το πρώτο δίμηνο του 2010. Οι προσφορές είναι εκτεταμένες και με ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 50% σε διάφορα προϊόντα, όπως σε ενδύματα και υποδήματα, σε πασχαλινά είδη, σε είδη δώρων κ.α.

Πολλοί έμποροι συμμορφώθηκαν, εξάλλου, με την υπόδειξη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για την απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, ώστε να μην περάσει αυτή στους καταναλωτές. Ωστόσο η κρίση στην αγορά είναι εμφανής, αφού οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα φέτος για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι αλλά και για αγορές δώρων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι η κατάσταση θα είναι φέτος πολύ δύσκολη για τους συναδέλφους του, αφού οι περικοπές στο δώρο των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καταναλωτική κίνηση. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι παρά την κρίση που διέρχεται η τοπική αγορά, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα καταβάλουν κανονικά το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους τους.