Skip to main content

Μεγάλες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου συμβολικά πραγματοποίησαν κατάληψη στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεγάλες σε όγκο και παλμό ήταν οι δύο βασικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης, όπου ανάρτησαν πανό στην είσοδο. Πρώτη χρονικά έφτασε στο χώρο του πρώην υπουργείου η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου οι διαδηλωτές, περικύκλωσαν το κτίριο. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο και η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, στην οποία ενσωματώθηκε και το μπλοκ του κινήματος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Λευκού Πύργου. Την ώρα άφιξης της συγκεκριμένης πορείας, η βροχόπτωση δυνάμωσε, γεγονός που υποχρέωσε αρκετούς συμμετέχοντες να απομακρυνθούν από την περιοχή ή να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 10.000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε δυο ειρηνικές πορείες με ιδιαίτερο παλμό, και οι οποίες όμως έληξαν άδοξα λόγω της βροχής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 5.000 ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και στο οποίο προστέθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι και οι Αγανακτισμένοι, ενώ πάνω από 4.500 υπολογίζονται οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.