Skip to main content

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες στην Πέλλα από τις βροχές

Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε δεινή θέση μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σημειώνει η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Εκτεταμένες ζημιές από τις βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας σε εποχικές καλλιέργειες διαπιστώθηκαν στην περιοχή της Πέλλας. 

Σε γραπτή δήλωσή της η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, υπήρξαν ζημιές στα κεράσια, ενώ γίνονται αναγγελίες στον ΕΛΓΑ Βέροιας για αποζημίωση από το σχίσιμο των καρπών σε όλες τις τοπικές κοινότητες που καλλιεργούνται κεράσια και αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναγγελίες που αφορούν τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις. Όσον αφορά τα ροδάκινα, παρατηρείται καρπόπτωση στα επιτραπέζια και στα νεκταρίνια, ενώ επισημαίνεται ως πρόβλημα και η αλλοίωση της επιφάνειας των καρπών ορισμένων ποικιλιών.

«Οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκονται σε δεινή θέση μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες επιδείνωσαν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της φετινής παραγωγικής περιόδου. Εκτός από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επισπευστούν, κρίνεται αναγκαία η στήριξη των παραγωγών με μέτρα για την αποτελεσματική διάθεση των προϊόντων τους στις αγορές, με ικανοποιητική τιμή, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους» δήλωσε η κ. Αηδονά.