Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Το δίκτυο των παγίδων της Περιφέρειας κατέγραψε μεγάλο αριθμό ακμαίων κουνουπιών. Ψεκάζουν 80.000 στρέμματα ορυζώνων στον κάμπο.

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κουνουπιών, ειδικά στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, καταγράφει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί μάλιστα εκτεταμένοι ψεκασμοί στους ορυζώνες στην περιοχή του δήμου Δέλτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας, από το δίκτυο των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, που έχει εγκατασταθεί στις ρυζοκαλλιέργειες, προκύπτει μεγάλη αύξηση του αριθμού των ακμαίων κουνουπιών.

Και μάλιστα, «πέραν των υψηλών επιπέδων όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια».

Έτσι προγραμματίστηκε να γίνουν εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας, με ειδικού τύπου ελικόπτερο, σε έκταση περίπου 80.000 στρεμμάτων, καλύπτοντας το μπλοκ των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης. Οι αεροψεκασμοί προγραμματίζονται για σήμερα και αύριο.

Θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου, γύρω στις 8.00' το βράδυ, με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις ώρες. Οι ψεκασμοί θα γίνουν σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής του δήμου Δέλτα.

«Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ) να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές. Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ