Skip to main content

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στη Χαλκιδική

Η Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων και συμμετείχαν συνολικά 243 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυρίως στην περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, όπου δέχθηκε συνολικά 600 κλήσεις. 

Στην περιοχή παραμένει δύναμη 87 πυροσβεστών με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και αυτή τη στιγμή γίνεται αποκλιμάκωση της κινητοποίησης σταδιακά.

Ανέσυραν 6 νεκρά άτομα από τις περιοχές Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια. Ενημερωθήκαμε ότι δυνάμεις του Λ.Σ. ανέσυραν ένα επιπλέον άτομο και πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στα 7 άτομα. Μεταφέρθηκαν πολλοί τραυματίες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα κατά τόπους νοσοκομεία.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει την βαθιά του θλίψη και τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ εχθές το μεσημέρι και περί Ω/15:30 με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, η Πυροσβεστική άμεσα προέβη στην έκδοση διαταγής, για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού με διασπορά οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, που αναμένονταν και τελικά εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων και συμμετείχαν συνολικά 243 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

Αναλυτικότερα:

⦁    Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας με την συμμετοχή 142 Πυροσβεστών και 54 οχημάτων. Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 1.045 κλήσεις
⦁    Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου με την συμμετοχή 55 πυροσβεστών και 19 οχημάτων. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 109 κλήσεις.
⦁    Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της Εορδαίας όπου δεχθήκαμε συνολικά 35 κλήσεις με την συμμετοχή 10 πυροσβεστών και 5 οχημάτων και
⦁    Στην Περιφέρεια της Ηπείρου και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και  Πρεβέζης με την συμμετοχή 36 πυροσβεστών και 18 οχημάτων.  Στην Περιφέρεια της Ηπείρου δεχθήκαμε συνολικά 23 κλήσεις.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, τους εθελοντές, καθώς και τους συναρμόδιους στην αντιμετώπιση των καταστροφών φορείς, συμμετείχαν σε επιχειρήσεις παροχής βοηθείας, από κατοικίες και οχήματα, πραγματοποιώντας αντλήσεις, πολλές κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Η Πυροσβεστική δεδομένου ότι ήδη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, καλεί τους πολίτες για την δική τους ασφάλεια να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.