Skip to main content

Μεγάλη επιχείρηση κατά της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας

Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από παγκόσμια έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν 38 ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών στο Διαδίκτυο.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και μετά από έρευνες τριών μηνών εντοπίστηκαν οι δέκα χρήστες του Διαδικτύου που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Οι δραστηριότητες αυτές προέρχονταν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σπέτσες, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα.

Με εντολή του εισαγγελέα και αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα, έγινε έφοδος στα σπίτια των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό και κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος ψηφιακών δίσκων που ερευνώνται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.