Skip to main content

Μεγάλη φωτιά στη Ν. Μάκρη: Εκκενώθηκαν σπίτια - Υπόνοιες για εμπρησμό

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικίες, ωστόσο έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε περίπου στις 2:30 σε δασική έκταση στο Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας τις ρίψεις νερού ξεκίνησαν και από τα εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικίες, ωστόσο έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Οι καμπάνες ήχησαν ωστόσο για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους, καθώς η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ήταν προχωρημένη και τους έπιασε στον ύπνο.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά είναι μεγάλη, αλλά δεν κινδυνεύουν οικίες, ενώ κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά.

Προληπτικά οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε ετοιμότητα, καθώς θέλουν να φύγουν άμεσα, σε περίπτωση που δοθεί εντολή να εκκενωθούν τα σπίτια τους.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Β. Κόκκαλης διευκρίνισε πως υπάρχουν δύο μέτωπα και διάφορες εστίες, επαναλαμβάνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες.

Όπως μεταδίδει το iefimerida, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικοι μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η φωτιά. Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.