Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Μεσόκαμπος στη Σάμο, δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος, στη Σάμο, με τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σημαντική είναι η συμβολή και των εναέριων μέσων, καθώς τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Πάντως, τις προσπάθειες κατάσβεσης, στις οποίες συμμετείχουν δεκάδες εθελοντές, δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος του νησιού, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», δήλωσε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για δύο ξενοδοχεία.

Η απόφαση, κατά τον ίδιο, ελήφθη για προληπτικούς λόγους.
Δεκάδες είναι τα μέτωπα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στις περιοχές Καστρίτσα Ιωαννίνων, Βροντερό Φλώρινας, Ριόλο Αχαΐας, Βάρδα Ηλείας, Τσουκαλέικα Μεσσηνίας.

Νωρίτερα, οι πυροσβεστικές αρχές έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές σε Βασιλικά Σαλαμίνας, Διόνυσο Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λακκί Λέρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ