Skip to main content

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σιθωνία - Διακοπή της κυκλοφορίας (φωτο)

Στην περιοχή συνεχίζουν και πνέουν δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 5-6 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη φωτιά σε πυκνό πευκοδάσος σε δασική περιοχή του Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Στην περιοχή συνεχίζουν και πνέουν δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 5-6 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή πάνω από την περιοχή της Σάρτης είναι ανεξέλεγκτη. Από χθες το βράδυ πνέοουν πολύ ισχυροί άνεμοι και το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο μέχρι στιγμής», ανέφερε στη Voria.gr ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανόλης Τσολάκης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 33 πυροσβεστικά οχήματα, επτά μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ιδιωτικά μηχανήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, δεν απειλείται ο οικισμός Σάρτη, αν και νωρίς το πρωί ζητήθηκε να απομακρυθνούν κάποιοι κάτοικοι λόγω των καπνών που είχαν καλύψει την περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα,η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και υπάρχει δυσκολία προσέγγισης. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6 το πρωί και αμέσως σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές αρχές.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Σιθωνίας, από τη διασταύρωση Βουρβουρού έως διασταύρωση Συκιάς.

Στην ευρύτερη περιοχή είχε προκληθεί μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση, αφού η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε τμήματα του δικτύου της ΔΕΗ. Ωστόσο, λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.