Skip to main content

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία και Ιωάννινα

Η πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε τα ξημερώματα και οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα και οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα , ενώ συνδράμουν οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μία πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Στο μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκαν πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και στην Άρλα Δυτικής Αχαΐας.