Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στο κέντρο- Απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα (vid)

Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με πληροφορίες από καλτύλι σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της οδού Καλλινίκου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε πολυκατοικία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της οδού Καλλινίκου. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μία οικογένεια πέντε ατόμων στον έκτο όροφο, μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι και δύο ηλικιωμένοι. Όλοι τους έχουν απεγκλωβιστεί και τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον όροφο κατοικούσε ένας ηλικιωμένος καλόγερος ο οποίος είχε στον χώρο πολλά εκκλησιαστικά βιβλία και χάρτινες εικόνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από καντήλι που είχε ανάψει ο καλόγερος (ο οποίος μόλις είδε τη φωτιά την κάλυψε με κουβέρτα και άνοιξε τα παράθυρα με αποτέλεσμα αυτή να φουντώσει).

Ολόκληρο το κτήριο έχει εκκενωθεί.

Λόγω εγγύτητας, κάηκαν αντικείμενα στα μπαλκόνια της απέναντι πολυκατοικία η οποία επίσης εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος που είχε κλείσει, ωστόσο είναι γεμάτος κομμάτια γυαλί από τα τζάμια που έσπασαν λόγω της φωτιάς αλλά και γεμάτα εικόνες που φέρεται ότι εκτυπώνονταν σε εργαστήριο στον 4ο όροφο.

Στο σημείο επιχείρησαν επτά οχήματα με 20 άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατέσβησαν με επιτυχία την πυρκαγιά.