Skip to main content

Μεγάλη η ανταπόκριση στη συναυλία για τους πρόσφυγες στο Λιμάνι

Συγκεντρώθηκαν 12 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα σταλούν άμεσα στην Ειδομένη με μέριμνα του Ερυθρού Σταυρού και θα ανακουφίσουν τους πρόσφυγες

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν χθες το βράδυ στο κάλεσμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης A.E. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, στο πλαίσιο της ανοιχτής συναυλίας της ΚΟΘ, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του λιμανιού.

Ο κόσμος παραβρέθηκε μαζικά και με πρωτοφανή διάθεση προσφοράς, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τα έντονα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το συνάνθρωπο. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού συγκεντρώθηκαν  με μέριμνα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα ανακουφίσουν, έστω και ως ένα βαθμό, τους πρόσφυγες.

«Ας γίνει η χθεσινή εκδήλωση η αρχή ώστε να συνεχιστεί αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτελέσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (τηλ. 2310 531535) και το επόμενο διάστημα μία στάση όλων μας για προσφορά ειδών, γιατί δυστυχώς οι ανάγκες είναι πολλές», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δώδεκα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας θα σταλούν άμεσα στην Ειδομένη



Συγκεκριμένα:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας: φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμούς

Βρεφικά είδη: βρεφικό γάλα, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες

Καπέλα-Αθλητικά παπούτσια

Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

Υγειονομικό υλικό: γάζες, επιδέσμους, φυσιολογικούς ορούς, αντιϊσταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα.