Skip to main content

Μεγάλη η συμμετοχή στην έκθεση Χρυσός-Ασήμι

Περίπου 2.850 εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και από 21 ακόμη χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση Χρυσός-Ασήμι που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αττική.

Περίπου 2.850 εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και από 21 ακόμη χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση Χρυσός-Ασήμι που πραγματοποιήθηκε από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ΔΕΘ-HELEXPO το διάστημα 1- 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αττική.

Στην έκθεση συμμετείχαν 193 άμεσοι Έλληνες εκθέτες, εκπροσωπήθηκαν 98 οίκοι-εταιρίες από το εξωτερικό και την επισκέφθηκαν 30 προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες μέσα από το πρόγραμμα hosted buyers της ΔΕΘ–ΗELEXPO από τον Λίβανο, Ιορδανία, Αρμενία, Κύπρο και Ρουμανία.

Επαγγελματίες του κλάδου, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και έμποροι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες κοσμήματα, ρολόγια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, σταυρούς, αργυρά και επάργυρα σκεύη, συσκευασίες, αλλά και να πάρουν ιδέες για διακοσμήσεις βιτρινών, να δουν μηχανήματα επεξεργασίας, όπως και σχετικό με τον κλάδο εξοπλισμό και λογισμικό.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, που έχει πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων κοσμημάτων, απέδειξε με τη Χρυσός-Ασήμι στην Αθήνα ότι και εν μέσω κρίσης στον κλάδο του κοσμήματος, υπάρχει πάντα η προοπτική ανάπτυξης για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση είχαν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε άμεσες νέες εμπορικές συμφωνίες με τους επισκέπτες.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων επισκεψιμότητας, την έκθεση επισκέφτηκαν επαγγελματίες απ΄ όλες τις περιοχές της χώρας με την πλειοψηφία να προέρχεται από την Αττική, ενώ ακολουθούν τα νησιά του Αιγαίου και η Μακεδονία.

Η Χρυσός-Ασήμι πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO βράβευσε και τις καλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές στη Χρυσός-Ασήμι, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Βραβεία καλύτερης δημιουργίας:

ΤΡΙΑΝΤΟΣ Κ. ΑΕΒΕ
VENUS
BREEZE
ΣΕΡΓΑΚΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ
OOZOO TIMEPIECES
APOSTOLOS JEWELLERY - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ
SILVER LINE A.E.
ΚΑΛΦΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – KOSMIO
ΤΣΙΠΗΣ – RICH & CO
TOYTOYNTZH KΟΣΜΗΜΑΤΑ
ULA – LA ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΝΙΚΟΣ

Ειδικά βραβεία διοργανωτή:

AΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – ELEGANT S.A.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ EXCLUSIVE