Skip to main content

Φήμες και πραγματικότητα για τα deals στον κλάδο της Υγείας

Μεγάλη είναι η κινητικότητα που σημειώνεται στο μείζον θέμα των επενδύσεων και ειδικότερα εκείνων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα που σημειώνεται – άλλοτε υπογείως κι άλλοτε δημοσίως – το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μείζον θέμα των επενδύσεων και ειδικότερα εκείνων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Άλλοτε απηχώντας την αλήθεια κι άλλοτε όχι.

Για παράδειγμα, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ότι το αμερικανικό fund CVC, το οποίο προχωρά σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ετοιμάζει νέο χτύπημα: Την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Υποτίθεται ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των καθετοποιημένων υπηρεσιών που προτίθεται να προσφέρει το CVC στην Ελλάδα, στον συγκεκριμένο κλάδο. Ωστόσο, από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, μαθαίνουμε ότι το CVC δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση. Άλλωστε, η νέα διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής υπολογίζεται σε περίπου έναν χρόνο από τώρα.

Μια και ο λόγος στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας, να σας ενημερώσουμε για κάτι ακόμα: Για την περίπτωση του θεραπευτικού κέντρου «Ιασώ», εκτός από το fund Oaktree, που φέρεται να διερευνά την περίπτωση, ενδιαφέρον υπάρχει κι από το fund Farallon. Μάλιστα, στην περίπτωση του, λέγεται ότι είναι ακόμα πιο συγκεκριμένο. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μια σειρά από μεγάλα deals στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, που έχουν αλλάξει εν πολλοίς την εικόνα του κλάδου, ο οποίος θεωρείται από τους πιο προσοδοφόρους και ελπιδοφόρους στο προσεχές μέλλον.