Skip to main content

Σαρωτική νίκη Καϊτεζίδη και γαλάζιων στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ

«Τους θέλουμε όλους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, δεν πρόκειται να οχυρωθώ στα υψηλά ποσοστά της νίκης», τόνισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Λαμβάνοντας το 62,7% των ψήφων, 123 σε σύνολο 196 ψηφισάντων (υπήρξε 1 λευκό και 1 άκυρο) η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, η οποία έχει πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, ήταν η μεγάλη νικήτρια των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, οι «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» εξασφαλίζουν και 17 έδρες στο νέο 25μελες διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ, γεγονός που καθιστά απολύτως βέβαιη την εκλογή του κ. Καϊτεζίδη στη θέση του προέδρου για την προσεχή τριετία. Τις 17 έδρες καταλαβάνουν 12 δήμαρχοι και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κ. Καϊτεζίδη.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν τα εξής:

Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας», με πολιτική αναφορά στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής έλαβε 41 ψήφους (ποσοστό 20,9%), καταλαμβάνοντας πέντε έδρες, στις οποίες θα είναι τρεις δήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

- Η παράταξη «Προοδευτική - Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με πολιτική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 23 ψήφους (ποσοστό 11,7%) και τρεις έδρες, όλοι τους δημοτικοί σύμβουλοι.

- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 6 ψήφους (ποσοστό 3,06%) χωρίς να καταλάβει έδρα στο δ.σ.

Τέλος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιάννης Νασιούλας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, έλαβε 1 ψήφο.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους της ΠΕΔΚΜ στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ορίστηκε να γίνει στις 28 Νοεμβρίου) οι «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» εξέλεξαν 20 μέλη (ποσοστό 64,5%), η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» 6 μέλη (19,3%), η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» 4 μέλη (12,9%) και 1 μέλος εξέλεξε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση των σταυρών για την εκλογή στο 25μελες δ.σ. της ΠΕΔΚΜ καθώς και για την ανάδειξη του Εποπτικού Συμβουλίου. Το νέο δ.σ. θα συγκληθεί πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα, εκλέγοντας τον κ. Καϊτεζίδη στη θέση του προέδρου και άλλα δύο μέλη του στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα.

Σε δήλωσή του στην voria.gr ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε πως «το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια νίκη της Αυτοδιοίκησης, θα παλέψουμε ενωμένοι για να λύσουμε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία». Υπογράμμισε, παράλληλα, πως η δική μου πρόταση θα είναι να συγκροτηθεί διαπαραταξιακό προεδρείο στην ΠΕΔΚΜ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τις άλλες δύο παρατάξεις. «Τους θέλουμε όλους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, δεν πρόκειται να οχυρωθώ στα υψηλά ποσοστά της νίκης, θα δουλέψω με όλους τους συναδέλφους», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης.