Skip to main content

Οικονομικό Επιμελητήριο:Έπιασε 50,6% η ΔΗΚΙΟ-Σ στην Κεντρική Μακεδονία

Πρώτος σε σταυρούς από τη ΔΗΚΙΟ-Σ αναδείχθηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΕΕ

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) η οποία έχει πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη νικήτρια των σημερινών εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τόσο πανελλαδικά όσο και στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με καταμετρημένο περίπου το 60% των ψήφων πανελλαδικά η ΔΗΚΙΟ-Σ λαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50%.

Στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΕΕ το ποσοστό της ΔΗΚΙΟ-Σ ξεπέρασε το 50% με αποτέλεσμα να επιτύχει απόλυτη πλειοψηφία στο 7μελες διοικητικό συμβούλιο, καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες. Τις υπόλοιπες τρεις έδρες καταλαμβάνουν από μία οι παρατάξεις Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) η οποία έχει πολιτική αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής, Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ .

Συγκεκριμένα, τα έγκυρα ψηφοδέλτια στις 10 κάλπες του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας ανήλθαν σε 1.752. Εξ αυτών έλαβαν:

- Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι ΔΗΚΙΟ-Σ 886 ψήφους, ποσοστό 50,6% και 4 έδρες.
- Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) 277 (15,8%) και 1 έδρα.
- Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) 204 (11,6%) και 1 έδρα.
- Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ 178 (10,2%) και 1 έδρα.
- Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (ΑΚΙΟΕ) 123 (7), καμία έδρα.
- Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ 84 ψήφους (4,8%) και καμία έδρα.

Πρώτος σε σταυρούς από τη ΔΗΚΙΟ-Σ αναδείχθηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΕΕ. Στην κάλπη για τη Συνέλευση της Αντιπροσωπείας πρώτος αναδείχθηκε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας.

Από τις κάλπες αναδείχθηκαν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, εξελέγησαν και οι 7μελεις διοικήσεις των 16 επιμέρους περιφερειακών τμημάτων.