Skip to main content

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, εκκενώνονται περιοχές

Οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από σήμερα η Καλιφόρνια, λόγω σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει πολλά κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας. Αρκετές περιοχές εκκενώνονται ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η πυρκαγιά, που  ονομάστηκε Saddleridge Fire , εκδηλώθηκε χθες, Πέμπτη, στις 21:00 (τοπική ώρα) σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες, σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων. Οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS). Μάλιστα, ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης.
Εντυπωσιακές εικόνες από φλόγες που απειλούν οδούς και κατοικίες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.