Skip to main content

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο με επεισόδια και τραυματίες στο Πισοδέρι

Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Xιλιάδες κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν σήμερα στη Βίγλα Πισοδερίου,για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Το μεγάλο συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτεταμένη ήταν η χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκατέσσερα άτομα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με άτομα να είναι πεσμένα στο έδαφος. Aσθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο Καστοριάς και της Φλώρινας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να κατευθυνθεί προς την περιοχή όπου γινόταν η τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Τα άτομα προσπάθησαν να περάσουν από το βουνό για να αποφύγουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές, από την πλευρά τους, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Νωρίτερα, δεκάδες λεωφορεία έφτασαν στην περιοχή. Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου.

Κρατούσαν γαλανόλευκες σημαίες στα χέρια και φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Λίγο μετά τις 15.00 τα λεωφορεία και ο κόσμος αποχώρησαν από την περιοχή.