Skip to main content

Μεγάλο «κανόνι» στην αγορά της Λάρισας

Ακάλυπτες επιταγές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μοίρασε στην αγορά της Λάρισας και της Θεσσαλίας μεγάλη εταιρία, με έδρα τη Λάρισα, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων και ποτών.
Ακάλυπτες επιταγές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μοίρασε στην αγορά της Λάρισας και της Θεσσαλίας μεγάλη εταιρία, με έδρα τη Λάρισα, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων και ποτών. Η εταιρία έβαλε λουκέτο μέσα σε μία νύχτα και άφησε στα κρύα του λουτρού τους προμηθευτές της.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, σε πέντε μόνο προμηθευτές της, που έχουν σταχέρια τους επιταγές τις οποίες και σφράγισαν, η εταιρία οφείλειπερισσότερες από 150.000 ευρώ. Το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θαπροκληθεί στην τοπική αγορά είναι δύσκολο να υπολογιστεί, καθώςυπάρχουν πολλές επιταγές της επιχείρησης, που λήγουν το επόμενο διάστημακαι μέχρι το Πάσχα. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά των τροφίμωνκαι ποτών στην περιοχή μιλούν, πάντως, για σοκ και δέος στους κόλπουςτων προμηθευτών της εταιρίας, με δραματικές συνέπειες για αρκετέςεπιχειρήσεις.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ήδη η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλίας, στελέχη της οποίας προχώρησαν χθες σε ελέγχους αποθηκών, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να βρίσκεται μέρος του εμπορεύματος της εταιρίας, ενώ διενεργείται έλεγχος στα φορολογικά της στοιχεία και αναζητούνται οι υπεύθυνοι λειτουργίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία προχώρησε τους τελευταίους μήνες στην αγορά εμπορεύματος, αλκοολούχων ποτών, καφέ, αναψυκτικών, ελαίων, χαρτικών και άλλων προϊόντων, από επιχειρήσεις του νομού πληρώνοντας με επιταγές, εκ των οποίων οι πρώτες έληγαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Μεγάλο μέρος του εμπορεύματος διατέθηκε στην αγορά και στη συνέχεια η εταιρία έβαλε λουκέτο, αφήνοντας απλήρωτους τους προμηθευτές της οι οποίοι έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν ότι οι επιταγές που παρέλαβαν, δεν έχουν αντίκρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης.

Το «σφράγισμα» της πρώτης επιταγής έγινε πριν από λίγες ημέρες και ακολούθησαν και άλλοι πιστωτές, οι οποίοι δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που τους οφείλονται. Οι προμηθευτές έχουν αρχίσει, ήδη, να κινούνται δικαστικά κατά της εταιρίας στην προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι μπορούν από τα μεγάλα ποσά που τους οφείλονται με την έκδοση διαταγών πληρωμής.