Skip to main content

Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ Μαξίμου – υπουργού Οικονομικών

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η απόσταση που χωρίζει, πολιτικά, το Μέγαρο Μαξίμου από το υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο διάστημα

Όσοι γνωρίζουν εκ του  τις ισορροπίες που τηρούνται ενδοκυβερνητικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν: Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η απόσταση που χωρίζει, πολιτικά, το Μέγαρο Μαξίμου από το υπουργείο Οικονομικών, το τελευταίο διάστημα.

Και τους ενοίκους τους, εννοείται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επίπεδο στρατηγικής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί ότι το κλίμα σκανδαλολογίας που συντηρεί το Μαξίμου, στη «γραμμή των Παππά και Τζανακόπουλου», θα βλάψει μεσοπρόθεσμα σοβαρά την κυβέρνηση, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και φροντίζει να κρατά αποστάσεις από αυτό το κλίμα, βγάζοντας τον εαυτό του από το σχετικό κάδρο.

Οι δυο «αντίπαλοι» υπουργοί του Τσακαλώτου - που σημειωτέον ότι μεταξύ τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις - χαρακτηρίζουν αυτήν την θέση του «τσάρου της οικονομίας» ηττοπαθή. Και επιχειρηματολογούν επ αυτού. Οι τελευταίες κρίσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν τουλάχιστον, μαζί τους συμφωνεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για έναν επιπλέον λόγο: Πάντα θεωρεί τον υπουργό Οικονομικών σοβαρό εσωκομματικό αντίπαλο. Και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζει, κυρίως εξαιτίας της ηγετικής θέσης του στην τάση των 53+.

Ο ίδιος ο Τσακαλώτος, προς το παρόν, αποφεύγει να δίνει αφορμές για σχόλια. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει αραιώσει σημαντικά τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις του. Αυτό ωστόσο είναι που τον κάνει για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ακόμα πιο «ύποπτο».