Skip to main content

Μεγαλώνει η διείσδυση των Κινέζων στην Ελλάδα-Έδεσαν 3 πολεμικά πλοία

Η προκάλυψη του Πεκίνου είναι «ο δρόμος του μεταξιού», αλλά είναι ηλίου φαεινότερονπλέον ότι ο κινέζικος παράγοντας αναζητά και άλλη παρουσία.

Στους προβλήτες της κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έδεσαν τρία πολεμικά πλοία της 150ής κινεζικής ναυτικής δύναμης.

Μάλιστα, ο υποναύαρχος που είναι επικεφαλής του συγκεκριμένου «task group», όπως είναι η ορθή ορολογία, και ο στρατιωτικός ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα  παρέθεσαν δεξίωση επί του καταστρώματος της ναυαρχίδας.

Τα τρία πλοία ξεκίνησαν από την Κίνα και έχουν σταματήσει στα σημαντικότερα λιμάνια του θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού. Παραμένει προς εξακρίβωση το πόσες ακόμα ανάλογες εκδηλώσεις σαν αυτή που διοργανώνεται προς τιμήν της 90ής επετείου από την ίδρυση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας μένει ακόμα να γίνουν επί ελληνικού εδάφους. Και ποιες απ' αυτές θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, όπως πληροφορείται η Voria.gr από έγκυρες πηγές.

Πάντως, την τελευταία φορά που κατέπλευσαν στον Πειραιά τόσο μεγάλα κινεζικά πολεμικά, το 2015, στο λιμάνι "κατέβηκαν" για να τα προϋπαντήσουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι τα κινέζικα πολεμικά εμφανίζονται πλέον στη χώρα μας συχνότερα και από τα αμερικανικά. Γεγονός το οποίο προκαλεί έναν ελεγχόμενο ...εκνευρισμό στις ΗΠΑ, που αντιλαμβάνονται ότι η κινέζικη σφήνα θα συνεχισθεί επί μακρόν.

Η προκάλυψη του Πεκίνου είναι «ο δρόμος του μεταξιού», αλλά είναι ηλίου φαεινότερον πλέον ότι ο κινέζικος παράγοντας αναζητά και άλλη – πέραν της οικονομικής – παρουσία στην περιοχή.