Skip to main content

Μεγάλος Άρης, έσπασε με τεσσάρα το αήττητο του ΠΑΟΚ (video)

Ο Άρης ανέτρεψε το 0-1 του Σβιντέρσκι, σε τέσσερις τελικές έβαλε ισάριθμα γκολ και σταμάτησε το τρομερό αήττητο (51 αγώνες) του Δικεφάλου στο Χαριλάου

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Άρης, που επικράτησε στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το εμφατικό 4-2 τού ΠΑΟΚ και έσπασε το τρομερό αήτητό του, καθώς ο Δικέφαλος είχε να χάσει από τον Μάρτιο του 2018!

Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν κάθε φάση που τους παρουσιάστηκε στο παιχνίδι και δείχνοντας εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα έβαλαν στοπ στο αήττητο σερί 51 αγώνων που έτρεχαν μέχρι και απόψε οι ασπρόμαυροι.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν πλέον στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς ενώ αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στην κορυφή με 40 βαθμούς, 2 περισσότερους από τον 2ο Ολυμπιακό που θα φιλοξενήσει αύριο -κεκλεισμένων των θυρών- τον Παναθηναϊκό (19:30, «Γ. Καραϊσκάκης»).

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος έχοντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφερε να προηγηθεί έχοντας μερικές σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει άλλο ένα γκολ, όμως ο Άρης ήταν πιο αποδοτικός αφού μπόρεσε να βρει δίχτυα στις μοναδικές ουσιαστικά φάσεις που δημιούργησε στα καρέ του Ζίβκοβιτς.

Πιο αναλυτικά, οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν στο 10' όταν ο Πέλκας σούταρε δυνατά με τον Κουέστα να αποκρούει ασταθώς και ο Σβιντέρσκι που ακολούθησε τη φάση, τον πλάσαρε κάνοντας το 0-1. Μάλιστα στο 13' άγγιξαν ένα νέο γκολ καθώς ο Σβιντέρσκι πάσαρε στον Λημνιό που με τη σειρά του έβγαλε τρομερή διαγώνια πάσα στον Μίσιτς με τον τελευταίο από τα αριστερά εντός περιοχής να πλασάρει αλλά ο Κουέστα έσωσε την εστία του.

Οι κιτρινόμαυροι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 17' όταν ο Λάρσον έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά ξεπερνώντας τον Μάτος και εξαπέλυσε δυνατό σουτ νικώντας τον Ζίβκοβιτς -που έκανε λάθος εκτίμηση- πετυχαίνοντας το 1-1.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα άγγιξε το προβάδισμα στο 21' με τον Πέλκα να τσιμπά τη μπάλα για τον Σβιντέρσκι που εκτέλεσε με το αριστερό όμως ο Κουέστα με το δεξί πόδι απομάκρυνε σε κόρνερ ενώ στο 37΄ο Γιαννούλης γύρισε στον Λημνιό που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή όταν στο 41', ο Μπρούνο Γκάμα γύρισε στον Κόρχουτ και ο Ούγγρος μπακ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά με τον Βέλεθ να πηδά ψηλά και με εξαιρετική κεφαλιά να νικά τον Ζίβκοβιτς δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ αιφνιδίασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς στο 47' ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ και ο Ρος, νικώντας τον Ζίβκοβιτς στον αέρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά πετυχαίνοντας το 3-1. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, ο Φετφατζίδης βρήκε δίχτυα για τους γηπεδούχους όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 66' έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Βιεϊρίνια έβγαλε κάθετη πάσα στον Γιαννούλη και ο τελευταίος τσίμπησε τη μπάλα βγαίνοντας στο πρώτο δοκάρι όμως ο Κουέστα τον νίκησε.

Ο Άρης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 70' όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα για να ξεκινήσει τη φάση βγάζοντας ωραία κάθετη πάσα στον Σάσα και ο τελευταίος με υποδειγματικό τελείωμα  με το δεξί εντός περιοχής και δεξιά νικά τον Ζίβκοβιτς ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι ασπρόμαυροι ήταν να μειώσουν στο 77' καθώς μετά από σέντρα από τα αριστερά και πρώτη κεφαλιά του Ίνγκασον, η μπάλα στρώθηκε στον Μάτος που έπιασε σκαστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το τελικό 4-2.
 
Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90+2' Μαρτίνες), Φετφατζίδη, Λάρσον (65’ Ντουρμισάι) Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας, Σβιντέρσκι (72’ Ακπόμ).
Δείτε εδώ την παρακάμερα του ΠΑΟΚ