Skip to main content

Μεγάλος οπαδός των υπηρεσιών πληροφοριών δηλώνει ο Τραμπ

Αυτή την ώρα διεξάγεται στη Γερουσία η κατάθεση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών με θέμα τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές.

«Mεγάλος οπαδός» των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμα που ανάρτησε στο twitter.

Η ανάρτησή του αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσει στη Γερουσία η πολυαναμενόμενη κατάθεση των επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με αντικείμενο τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές.

«Τα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται για να πείσουν ότι είμαι κατά των (υπηρεσιών) πληροφοριών, ενώ στην πραγματικότητα είμαι μεγάλος οπαδός τους», έγραψε ο Τραμπ στη σελίδα του.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία επιχείρησε σκόπιμα να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως κλέβοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks. Όμως, ο Τραμπ κατ' επανάληψη έχει αμφισβητήσει αυτήν την κατηγορία σε βάρος της Μόσχας.

Μάλιστα, την Τετάρτη εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του έδωσαν οι Ρώσοι τα κλεμμένα μηνύματα. Με σχετική του ανάρτηση στο twitter είχε γράψει: «Η ενημέρωση (των υπηρεσιών) "πληροφοριών" για το δήθεν ρωσικό χάκινγκ αναβάλλεται για την Παρασκευή, ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συγκεντρωθούν πειστικά στοιχεία. Πολύ παράξενο!».