Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ DON GIOVANNI

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού διαθέτει το 1/3 των θέσεων κάθε παράστασης στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με την πανδημία.

Αφιερωμένες στο υγειονομικό προσωπικό που καθημερινά δίνει με αυταπάρνηση τη μάχη απέναντι στην πανδημία είναι όλες οι παραστάσεις της όπερας «Don Giovanni» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θέλοντας να τιμήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των οκτώ νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, καθώς και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ αλλά και το προσωπικό της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού διαθέτει το 1/3 των θέσεων κάθε παράστασης της σπουδαίας όπερας στους συμπολίτες μας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με αντίπαλο την πανδημία.

Όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Γάκης, «πρόκειται για μια απόφαση η οποία εκφράζει το δικό μας “ευχαριστώ” σε όλους τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και το προσωπικό της πρώτης γραμμής που εργάζονται 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να διασφαλίσουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας».

Η όπερα «Don Giovanni», η πρεμιέρα της οποίας απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Local Assets exploitation for the development of peripheral intercultural crossborder capacity» (RENOVATION) που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Την πρεμιέρα του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου παρακολούθησε πλήθος κόσμους μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα. Μαρία Καραγιάννη, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Ταχιάος, η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα. Άννα Μυκονίου, η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κα. Ελίζ Ζαλαντό, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Ολύμπια του Δήμου Αθηναίων κ. Ολιβιέ Ντεκότ, ο Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ. Στάθης Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κα. Χρύσα Γκαρίπη.

Όλες οι παραστάσεις της όπερας «Don Giovanni» είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τις επόμενες τρεις να είναι προγραμματισμένες την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Οργανισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την όπερα «Don Giovanni» μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2740

Για το σύνολο των παραστάσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.tch.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ