Skip to main content

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Μιούζικαλ για παιδιά και νέους

Από τις 7 Ιανουαρίου το έργο του Νίκου Κυπουργού "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει". Βασίζεται στο γνωστό παραμύθι "Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά".

Το σπινθιροβόλο μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, παρουσιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις θα δοθούν από την Παρασκευή 7 ως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτίριο Μ2).

Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» και αφιερωμένο στη μνήμη του Αμερικανού πρωτοπόρου συνθέτη και θεωρητικού της μουσικής Τζων Κέιτζ, το μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» αφηγείται την ιστορία ενός φιλόμουσου όσο και ανυπόφορου βασιλιά που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του. Τον μουσικό έρχεται να ανασύρει από την απελπισία του η Μούσα, η οποία επιστρατεύει τις επτά νότες ως «συμμάχους» προκειμένου να βοηθήσει τον μουσικό να εμπνευστεί ένα σύγχρονο κομμάτι -που, όμως, ούτε κι αυτό αφήνει ικανοποιημένο τον βασιλιά. Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα) η φαντασία….

Το έργο παρουσιάζεται υπό τη σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Αμπαζή, ο οποίος υπογράφει μια συναρπαστική παραγωγή με άφθονο χιούμορ, ελκυστικές μελωδίες, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και ανατρεπτική διάθεση και συνεργάτιδα την Ελεάνα Τσίχλη. Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, το λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου με τη συνεργασία του συνθέτη, το σκηνικό και τα κοστούμια του Κέννυ ΜακΛέλλαν και φωτισμός του Νίκου Σωτηρόπουλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Παύλος Πανταζόπουλος (Βασιλιάς), Βάσια Ζαχαροπούλου (Μούσα), Δημήτρης Ναλμπάντης (Μουσικός).
Συμμετέχει πενταμελές μουσικό σύνολο που αποτελείται από τους Ηλία Σκορδίλη (κλαρινέτο), Ιωάννα Γανίτη (τρομπέτα), Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), Μιχάλη Παπαπέτρου (πιάνο), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο)

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι:
Παρασκευή 7/1, 20:00
Σάββατο 8/1, 16:00 και 19:30
Κυριακή 9/1, 12:00 και 17:00

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι όλες οι παραγωγές είναι covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους από 4 έως 17 ετών χρειάζεται self-test 24 ωρών.