Skip to main content

Μεϊμαράκης - Ευρωεκλογές: Θα αποτελέσουν προάγγελο πολιτικών εξελίξεων

«Οι πολίτες θα εκφράσουν με την ψήφο τους την απαίτηση για πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα», είπε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει προάγγελο πολιτικών εξελίξεων εκφράζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, «οι πολίτες θα εκφράσουν με την ψήφο τους την απαίτηση για πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα», ενώ υποστηρίζει ότι, «ενδεχόμενη μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει νωρίτερα σε εθνικές εκλογές».

Σημειώνει ότι για τη ΝΔ, η ψήφος των ευρωεκλογών «είναι μια μάχη για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είναι μια μάχη συνώνυμη της δημοκρατίας». Αναφέρεται, τέλος, στα λάθη του πολιτικού συστήματος που απομακρύνουν τους νέους από την πολική, επισημαίνοντας ότι «έχουμε χρέος ως πολιτικό σύστημα να βρούμε τρόπο ώστε να ξαναγίνει η πολιτική ελκυστική, φερέγγυα, με προτάσεις, ιδέες και επιχειρήματα που θα δίνουν διέξοδο στους νέους».