Skip to main content

Μεϊμαράκης: «Σύμπτωση απόψεων με Σαμαρά»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις του, επέκρινε την κυβέρνηση και τους χειρiσμούς της στην οικονομία για προχειρότητα και ερασιτεχνισμούς.
«Η ΝΔ είχε πει την αλήθεια για τις δυσχέρειες της οικονομίας: Το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα. Τώρα προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα, μετά από περιπλάνηση που στοίχισε στη χώρα, γιατί έχασαν χρόνο, έκαναν λάθη, έστειλαν λάθος μηνύματα στις διεθνείς αγορές».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην οικονομία για προχειρότητα και ερασιτεχνισμούς. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι ακόμη υπάρχει περιθώριο.

Κατά τα άλλα, εξερχόμενος της Ρηγίλλης, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τον εκλογικό νόμο και τη διοικητική μεταρρύθμιση, κάνοντας λόγο για σύμπτωση απόψεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι είναι γνωστή η διαφωνία του για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο, ενώ στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης εξέφρασε τη διαφωνία του στην κατάργηση του ορίου του 42% για την εκλογή από τον πρώτο γύρο και υποστήριξε ότι η επαναφορά των δυο γύρων αντανακλά μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν διεκδικεί ρόλο στο κόμμα, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και θα εκφράζει τις απόψεις του.