Skip to main content

Μειωμένη η κίνηση στη Μακεδονία, προς όφελος των Σκοπίων και Βουλγαρίας

Τη στιγμή που η αγορά της Μακεδονίας το Πάσχα ψυχορραγούσε, τα ξενοδοχεία των Σκοπίων και της Βουλγαρίας ήταν γεμάτα Έλληνες.

Προκαλούν θλίψη τα συμπεράσματα έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία ήταν μειωμένη έως 40% η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των εορτών. Είναι η τρίτη χρονιά με ζημίες στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Μόνον 12% των εμπόρων δήλωσαν πως οι εισπράξεις ήσαν όμοιες με τις περσινές.

Τις ίδιες μέρες τα ξενοδοχεία των Σκοπίων ήσαν γεμάτα με Έλληνες. Σύμφωνα με την «daily.mk» των Σκοπίων, στη Στρούγκα, εκτός από τους εντόπιους επισκέπτες, υπήρξε μεγάλος αριθμός επισκεπτών από την Ελλάδα και την Αλβανία. Οι διευθυντές των ξενοδοχείων δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι με την προσέλευση, που ήταν μεγαλύτερη από πέρσι.

Δυστυχώς, η διαφορά τιμών των εμπορευμάτων καθιστά ελκυστική την αγορά των Σκοπίων, γι’ αυτό και Έλληνες καταναλωτές φρόντισαν να προμηθευτούν από εκεί τα αγαθά. Οι έμποροι του Πολυκάστρου, που βρίσκεται μόνον 10 χλμ. μακριά από τη Γευγελή, είδαν την κίνησή τους καταφανώς ελαττωμένη, αφού το αρνί και τα λαχανικά κόστιζαν στα Σκόπια τρεις τουλάχιστον φορές φθηνότερα.

Ίδια κατάσταση και στη Βουλγαρία, όπου οι συνοριακές πόλεις κατακλύσθηκαν από Έλληνες αγοραστές. Εκεί βέβαια, ίσως υπάρξει κάποια μείωση της κίνησης, αφού άρχισε να αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, με τους Βούλγαρους καταναλωτές να κινητοποιούνται για τέταρτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απαιτώντας να επανέλθει η τιμή του λίτρου στο ένα ευρώ.